Pečená kachna s jablky zelím a knedlíky

Pečená kachna s jablky zelím a knedlíky

POSTUP

  • 210 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Očištěnou kachnu osolte, opepřete a posypte kmínem. Do dutiny vložte jablka zbavená jádřinců, skořici a badyán.

2

Kachnu pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu a půl, pekáč přiklopte pokličkou.

3

Poté pekáč odklopte a pečte ještě další hodinu. Během této doby kachnu občas propichujte, aby se uvolnilo přebytečné sádlo a byla křupavější.

4

Mezitím připravte podle návodu na obalu bramborové knedlíky.

5

Uvařte zelí: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zelí a poduste. Dochuťte kmínem, solí a pepřem, případně cukrem a octem. Zaprašte moukou a ještě krátce poduste.

6

Kachnu naporcujte a podávejte s knedlíky politými vypečenou šťávou a zelím.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 kachna
kmín
2 jablka
1 svitek skořice
1 hvězdička badyánu
Na dušené zelí 
olej na smažení
1 cibule
1 červené zelí
kmín
cukr
ocet
hladká mouka
1 směs na bramborové knedlíky
špetka soli
špetka pepře

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se