Hruškový koláč

Hruškový koláč

POSTUP

  • 80 minut
  • jednoduchá příprava
  • 10 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mandle nasekáme nebo použijeme plátky.

2

V míse společně pomocí metličky prošleháme podmáslí, sirup, rozpuštěné máslo, skořici a vejce.

3

V druhé míse smícháme mouku, jedlou sodu a mandle. Hrušku zbavíme jadřince, pokrájíme na malé kostky a smícháme s moukou.

4

Do moučné směsi pomalu přiléváme směs s podmáslím, promícháme a vše vlijeme do menší formy na pečení. Pečeme na 180 stupňů asi 30 - 40 minut.


O autorovi

Míša Těthalová alias Zdravá máma

Míšiny recepty jsou nejen krásné, ale především zdravé. Čerpejte od ní nápady na skvělé dobroty pro děti i dospělé!

SUROVINY

5 lžic rozpuštěného másla
100 g loupaných mandlí (plátky)
1 - 2 hrušky
3/4 hrnku podmáslí
1/2 hrnku sirupu z agáve
1/2 lžičky skořice
1 vejce
1 a 1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky jemně mleté
1 a 1/2 lžičky jedlé sody

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se