Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

POSTUP

  • 35 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • do 50 Kč

1

Vejce uvařená natvrdo oloupeme, rozkrojíme na půl a vyjmeme žloutky do připravené misky. Žloutky pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme tvaroh, hořčici, citrónovou šťávu, olej a prošleháme.

2

Uvařenou vychladlou pohanku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme do misky se směsí. Vše společně promícháme v pomazánku a dosolíme dle chuti.

3

Směsí plníme půlky vařených bílků, podáváme se zeleninou a pečivem.


O autorovi

Míša Těthalová alias Zdravá máma

Míšiny recepty jsou nejen krásné, ale především zdravé. Čerpejte od ní nápady na skvělé dobroty pro děti i dospělé!

SUROVINY

3 vejce natvrdo uvařené
70 g vařené pohanky – kroupy
30 g měkkého tvarohu
1 lžička hořčice
1 lžička citrónové šťávy
10 ml panenského olivového oleje
sůl
petželka na ozdobu

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se