Hříbkové rizoto pro zamilované

Hříbkové rizoto pro zamilované

POSTUP

  • 60 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Nejdříve namočíme houby na 30 minut do vody.

2

Na pánvi na másle a olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme rýži a za stálého míchání opečeme 3 minuty. Dále přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Poté přilijeme trochu vývaru, tak aby rýže byla ponořená. Přidáme okapané houby a vaříme. Pokaždé, když se vývar vyvaří, trochu přilijeme. Takto vaříme 15 minut.

3

Nakonec rizoto zjemníme máslem, přimícháme nastrouhaný parmazán a podle potřeby dosolíme.

4

Podáváme s nasekanou jarní cibulkou.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 cibule
50 g sušených hub Porcini
100 ml suchého bílého vína
200 g rýže rizoto
nastrouhaný parmazán
2 polévkové lžíce másla
750 ml zeleninového vývaru
olivový olej
sůl
hrst nasekané jarní cibulky

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (1)

  • irena.konvalinka
    26.01.2016 11:14

    Jednoducha priprava a vyborny vysledek?

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se