Domácí křupavé hranolky

Domácí křupavé hranolky

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 3 porce
  • do 50 Kč

1

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Pokud do nich zapíchneme vidličku, musí klást menší odpor.

2

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Na pánvi rozehřejeme olej, hranolky na něm prudce osmažíme a ještě horké je vsypeme na plech. Hranolky pečeme do zlatova.

3

Až po upečení hranolky posolíme podle chuti.


TIP: Hranolky jsou skvělou přílohou ke steakům, ale můžete je jíst i samotné s dipem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

600 g brambor
3 lžíce oleje
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se