Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

POSTUP

  • 60 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Rajčata spaříme horkou vodou. Poté jim oloupeme slupku a nakrájíme je na kostičky. Na pánvi si rozehřejeme zbývající olej a na něm opečeme nejdříve nadrobno pokrájenou cibuli, poté přidáme mořské plody a rajčata. Osolíme a krátce osmahneme.

2

Do pánve přimícháme rýži a přilijeme zeleninový i rybí vývar. Vaříme 30 minut. Poté přidáme šafrán, zamícháme a můžeme servírovat.

3

Paellu servírujeme ozdobenou citronem a petrželkou.


TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

2 dl olivového oleje
400 g mořských plodů (mušle, kalamáry, slávky)
1 cibule
4 velká rajčata
750 g rýže
1,5 l rybího vývaru
1/2 lžičky šafránu
250 ml zeleninového vývaru
1 citron
petrželka na ozdobu
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se