Máslový croissant

Máslový croissant

POSTUP

  • 50 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • do 50 Kč

1

Nejdříve si smícháme mléko, cukr a droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. K němu poté přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na placku, a takto ho necháme uležet na 60 minut v lednici. Máslo rozválíme taktéž na placku a dáme ho do lednice.

2

Těsto vyndáme, doprostřed dáme máslo a zabalíme ho jako psaníčko. Takto ho opět dáme na 60 minut do lednice. Poté ho vyndáme, opět rozválíme, opět přehneme a zase vložíme do lednice. Tento postup opakujeme ještě 3x.

3

Až naposledy vyndáte těsto z lednice, tak ho rozválejte, nakrájejte na trojúhelníky a zabalte v croissanty.

4

Croissanty potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.


TIP: Croissanty skvěle chutnají k ranní kávě. Tak se jimi nechte unést!

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

360 ml mléka
50 g krupicového cukru
14 g instantního droždí
440 g hladké mouky
350 g změklého másla
1 vejce

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se