Hranolky ze sladkých brambor s bazalkovým aioli

Hranolky ze sladkých brambor s bazalkovým aioli

POSTUP

  • 40 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • do 50 Kč

1

Sladké brambory pokrájíme na hranolky, ty obalíme v oleji a dáme péct na plech do trouby vyhřáté na 180 °C na 25 minut.

2

Žloutky, česnek, ocet, citronovou šťávu a bazalku rozmixujeme v hladkou směs. Osolíme, opepříme a po kapkách za stálého mixování přidáváme olivový olej. V závěru se nám vytvoří majonéza.

3

Hranolky ze sladkých brambor vyndáme z trouby, posolíme je a servírujeme s bazalkovým aioli.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Aioli: 
2 vaječné žloutky
3 stroužky česneku
1/2 lžičky bílého vinného octa
30 ml hořčice
250 ml olivového oleje
25 ml citronové šťávy
pár lístků bazalky
sůl
pepř
Hranolky: 
600 g sladkých brambor
olej
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se