Vařené koleno s hořčicí a křenem

Vařené koleno s hořčicí a křenem

POSTUP

  • 120 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Celé koleno vařte s celerem, mrkví a petrželí, novým kořením, bobkovým listem a pepřem v osolené vodě asi 1 hodinu. Doba vaření záleží na velikosti kolena.

2

Koleno dejte do pekáčku a potřete ho marinádou.

3

Marinádu připravte smícháním oleje s pivem, hořčicí, medem, utřeným česnekem a nasekanou chilli papričkou. Marinádu dochuťte solí a pepřem.

4

Koleno pečte při 180 °C dozlatova, asi 45 min. Podávejte s chlebem, hořčicí a křenem.


Tip: K pečenému kolenu se výborně hodí nakládaná zelenina.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 vepřové koleno
1/2 celeru
1 mrkev
1 petržel
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
špetka soli
špetka pepře
žitný chléb
plnotučná hořčice
čerstvý nebo sterilovaný křen
Na marinádu 
100 ml olivového oleje
100 ml piva
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička medu
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
špetka soli
špetka pepře

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (1)

  • i.colombo
    17.12.2015 20:52

    Na fotce to koleno vypadá lákavě, vyzkouším...

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se