Grilovaný losos na špejli s koprovým dipem

Grilovaný losos na špejli s koprovým dipem

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Filety lososa pokrájíme podélně na širší proužky a po délce je napíchneme na špejli. Maso potřeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Lososa zvolna opečeme na grilu z obou stran.

2

Připravíme si dip. Smícháme bílý jogurt se zakysanou smetanou, koprem, česnekem a citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.

3

Lososa na špejli servírujeme společně s dipem.


TIP: Máte rádi poněkud ostřejší chutě? Přidejte si k masu pár lžic pepře ve slaném nálevu!

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Losos na špejli: 
600 g filetu z lososa
2 lžíce olivového oleje
šťáva z jednoho citronu
sůl
pepř
Koprový dip: 
200 g bílého jogurtu
200 g zakysané smetany
2 lžíce nasekaného kopru
1 stroužek utřeného česneku
1 lžíce citronové šťávy
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se