Grilovaný chřest se slaninou

Grilovaný chřest se slaninou

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 10 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Chřest očistíme, oloupeme a odkrojíme zdřevnatělé konce. Dáme si vařit vodu, přidáme bujón a až nám bude vida vřít, vložíme do ní chřest a 15 minut ho povaříme (hlavičkami vzhůru).

2

Plátky slaniny si rozložíme na prkénko a každý kousek opepříme. Na vychladlý chřest natáčíme plátek anglické slaniny opepřenou stranou ke chřestu, v případě potřeby upevníme párátkem.

3

Olivový olej smícháme s utřeným stroužkem česneku, pomažeme připravený chřest a grilujeme ho zhruba 5-10 minut.

4

Podáváme s grilovacími omáčkami Hellmann’s.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 svazek zeleného chřestu
200 g dlouhých plátků anglické slaniny (najemno nakrájené)
2 - 3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
čerstvě mletý pepř
grilovací omáčky Hellmann’s (Garlic, Samba, Chilli, Pepper)

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se