Hovězí rostbíf na grilu se zeleninovým salátem

Hovězí rostbíf na grilu se zeleninovým salátem

POSTUP

  • 140 minut
  • středně složitá příprava
  • 10 - 12 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Maso vcelku osolíme, opepříme a potřeme hořčicí a olejem po celé jeho ploše.

2

Necháme odležet v chladu a připravíme si masovou šťávu, kterou maso při grilování potíráme. Masovou šťávu získáme rozpuštěním 1 vaničky Bohaté šťávy v 250 ml horké, nikoliv vroucí vody a krátkým povařením.

3

Máme-li tepelnou sondu nebo vpichový teploměr, snažíme se nepřekročit teplotu 55° C uvnitř masa. Grilujeme pomalu na mírně rozpáleném grilu anebo pečeme v troubě na nižší teplotu.

4

Nakonec necháme maso odpočinout tak, aby došlo do stavu médium a zatáhlo se.

5

Krájíme na tenké plátky a servírujeme na salátovém lůžku společně s křupavým pečivem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 kg vysokého roštěnce
sůl
pepř
1 vanička Knorr Bohaté šťávy na tmavá masa
70 g hořčice
4 lžíce olivového oleje

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se