Lososový Samurai Burger

Lososový Samurai Burger

POSTUP

  • 30 minut
  • středně složitá příprava
  • 2 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Filet z lososa rozdělíme na dvě porce, osolíme, opepříme a zprudka je opečeme na pánvi. Zhruba 3 - 4 minuty. Pak pánev vypneme, potřeme povrch lososa medem a necháme ho na rozpálené pánvi dojít.

2

Fíky omyjeme, rozkrájíme na plátky a opečeme je na pánvi. Jakmile se rozvoní, přidáme med s troškou másla a ještě chvilku opékáme, až se medem obalí všechny plátky.

3

Čínské zelí nakrájíme na slabé proužky, osmahneme na rozpáleném másle a přidáme sojovou omáčku. Opékáme, až zelí změkne.

4

Smícháme Hellmann’s Tatarskou omáčku s wasabi pastou a vytvoříme hladkou omáčku, ochutíme limetkovou šťávou.

5

Opečeme si hamburgerovou housku z vnitřní strany.

6

Na spodní část opečené housky naneseme připravenou Hellmann’s Tatarskou omáčku s wasabi pastou, přidáme zelí, položíme plátek lososa, na který vyskládáme fíky, kaviár a přiklopíme druhou polovinou housky s pořádnou porcí wasabi tatarské omáčky.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

300 g lososa (filet)
sůl
pepř
20 g medu
2 fíky
1 čínské zelí
50 g sojové omáčky
2 polévkové lžíce wasabi pasty
4 polévkové lžíce tatarské omáčky Hellmann’s
2 burgerové housky
1 limetka
20 g černého kaviáru

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se