Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

POSTUP

  • 100 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • nad 150 Kč

1

Opláchnutá žebra vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření. Jemně osolíme a přidáme vinný ocet. Vaříme na středním plameni přibližně hodinku (maso musí být měkké).

2

Mezitím si připravíme marinádu. Utřeme stroužky česneku a smícháme všechny suroviny na marinádu.

3

Uvařená žebra necháme chviličku vychladnout a potřeme je připravenou marinádou ze všech stran. Vložíme je do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut. Při pečení ještě několikrát žebírka marinádou můžeme potřít. V případě hezkého počasí dogrilujeme na grilu.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

2 kg žebírek z bůčku
Na vaření 
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
2 lžíce vinného octa
půlka sušené chilli papričky
Na marinádu 
8 lžic Hellmann’s Kečup jemně pálivý nebo extra ostrý
1 černé pivo
2 polévkové lžíce medu
špetka soli
2 stroužky česneku
200 ml oleje
1 lžička sladké papriky (případně ostré)
2 lžičky grilovacího koření
K podávání 
Hellmann's omáčka k masu Pepper
Hellmann's omáčka k masu Chilli

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se