Tradiční české loupáky

Tradiční české loupáky

POSTUP

  • 90 minut
  • středně složitá příprava
  • 12 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Suroviny zpracujeme v těsto, které následně položíme na pomoučněný vál a necháme vykynout.

2

Po vykynutí z těsta vytvoříme bochánky, které vyválíme na rohlíky a opět necháme nakynout, cca 30 – 40 min. Poté je potřeme rozšlehaným žloutkem a na závěr posypeme nemletým mákem. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C dorůžova přibližně 15-20 minut.


TIP: Loupáky se skvěle hodí na snídani nebo jako pochutina k televizi.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na těsto 
1 žloutek
400 g hladké mouky
180 ml mléka
70 g másla
1 balení vanilkového cukru
40 g cukru
22 g droždí
sůl
krupice
Na potření 
1 žloutek
Na ozdobu 
2 lžíce máku

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se