Babiččin nadýchaný perník s vlašskými ořechy z jednoho plechu

Babiččin nadýchaný perník s vlašskými ořechy z jednoho plechu

POSTUP

  • 40 minut
  • jednoduchá příprava
  • 12 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

V míse si smícháme všechny suroviny a pořádně promícháme.

2

Připravíme si plech a vyložíme ho pečicím papírem, případně vymažeme tukem a vysypeme hladkou moukou. Rovnoměrně na něj naneseme připravené těsto.

3

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme přibližně 25 minut.

4

Po vytažení perníku z trouby ho můžeme potřít marmeládou a polít rozpuštěnou čokoládou. Necháme mírně ztuhnout a nakrájíme. Podáváme jako dezert.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na perník 
200 g krupicového cukru
2 vejce
1 dcl oleje
1 lžička skořice
400 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
1 kypřicí prášek do perníku
1/2 litru polotučného mléka
10 dkg vlašských ořechů
Na dochucení 
3 lžíce rybízové marmelády
7 dkg čokolády

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se