Punčový řez s s malinovým džemem a cukrovou polevou

Punčový řez s s malinovým džemem a cukrovou polevou

POSTUP

  • 45 minut
  • středně složitá příprava
  • 10 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Ze všeho nejdříve ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, do které postupně vmícháme mouku. Poté si polovinu směsi dáme stranou a obarvíme potravinářským barvivem. Obarvené i světlé těsto dáme každé na jiný plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 180 °C cca 3–5 minut a dáme pozor, aby se nevysušily.

2

Pláty vytáhneme z trouby, rozkrojíme je na dvě poloviny a připravíme si rozvar - smícháme vodu s cukrem a chvíli povaříme. Přidáme cca 5 g kyseliny citronové a několik kapek rumového aroma.

3

Světlejší plát potřeme marmeládou a položíme na něj plát růžový. Na něj pak lžičkou poklademe teplý rozvar, opět potřeme marmeládou a přikryjeme dalším světlým plátem. Ten opět navlhčíme cukrovým rozvarem, potřeme marmeládou a přiložíme poslední růžový plát.

4

Vytvořené řezy mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny odpočinout. Připravíme si polevu z vody, cukru, citronové šťávy a solamylu a potřeme jí řezy. Až poleva zaschne. řezy nakrájíme a můžeme podávat.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na těsto 
10 vajec
200 g pískového cukru
200 g polohrubé mouky
špetka červené potravinářské barvy
Na potření 
rybízová marmeláda
Cukrový rozvar 
250 ml vody
350 g cukru
5 g kyseliny citronové
rumové aroma
Poleva 
moučkový cukr
teplá voda dle potřeby
citrónová šťáva dle potřeby
solamyl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se