Halloweenské rýžové dýně s olivami a petrželkou

Halloweenské rýžové dýně s olivami a petrželkou

POSTUP

  • 45 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • do 50 Kč

1

Nejprve si uvaříme rýži podle návodu na obalu. Mezitím, co se rýže vaří, si připravíme rajčata. Důkladně je omyjeme a osušíme, poté je nakrájíme na drobno a zprudka je osmažíme na oleji.

2

Přidáme sůl, pepř a nakonec i uvařenou rýži. Vše promícháme a společně prohřejeme.

3

Tvarujeme kuličky, které zdobíme olivami pokrájenými na drobno. Pokládáme je tak, aby nám vznikl obličej a jemně zamáčkneme. Nakonec do kuliček opatrně zapíchneme kousek řapíkatého celeru, který má imitovat dýňovou stopku, společně s lístečkem petrželky.


TIP: Pokud nemáte četsvá rajčata, můžete použít i loupaná v konzervě.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na rýžové dýně 
6 středních rajčat
240 g kulatozrnné rýže
4 lžíce olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
Na ozdobu 
1 řapíkatý celer
černé olivy podle potřeby
lístky petrželky podle potřeby

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se