Kuřecí steaky v jemné houbové omáčce s nízkým obsahem laktózy

Kuřecí steaky v jemné houbové omáčce s nízkým obsahem laktózy

POSTUP

  • 45 minut
  • středně složitá příprava
  • 2 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Omytá a osušená kuřecí prsa lehce naklepeme a smícháme si nadrcený rozmarýn s olivovým olejem. Potřeme jím maso, které poté zabalíme do alobalu. Dáme na tři hodiny odležet do lednice.

2

Mezitím si vezmeme houbovou směs, kterou zbavíme nálevu a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, poté k ní přidáme okapané houby a krátce orestujeme.

3

Přilijeme trochu houbového vývaru a chvíli podusíme, poté směs podlijeme smetanou smíchanou se lžící mouky a přibližně deset minut povaříme.

4

Osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme na oleji z obou stran do růžova. Když jsou hotová, vložíme je do připravené houbové omáčky.


TIP: Kuřecí steaky podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 lžíce hladké mouky
400 ml houbového bujónu
2 kuřecí prsa 
1/2 cibule
100 ml smetany ke šlehání s nízkým obsahem laktózy
200 g nakládaných neochucených hub
špetka mletého pepře
špetka soli
rozmarýn podle potřeby
máslo s nízkým obsahem laktózy podle potřeby
olivový olej podle potřeby

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se