Bio hummus z cizrny a červené řepy

Bio hummus z cizrny a červené řepy

POSTUP

  • 90 minut
  • středně složitá příprava
  • 2 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Dáme si předehřát troubu na 200°C a mezitím omyjeme červenou řepu. Potřeme ji olivovým olejem, osolíme, zabalíme do alobalu a dáme péct zhruba na hodinu, dokud není měkká.

2

Vařenou cizrnu opláchneme a dáme do mixéru, kam přidáme na menší kousky nakrájenou červenou řepu společně s římským kmínem, citronovou šťávou a kůrou z jednoho citrónu, česnekem, olivovým olejem a sezamovou pastou tahini.

3

Velmi jemně opepříme a osolíme a vše pečlivě mixujeme, dokud nedostaneme hladkou směs.

4

Necháme odležet na hodinu v lednici.


TIP: Podáváme s čerstvým pečivem či zeleninou. Pro výraznější chuť můžeme ozdobit koriandrem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

400 g vařené bio cizrny
200 g červené řepy
1 citrón
3 stroužky česneku
50 g sezamové pasty tahini
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce římského kmínu
špetka soli
špetka pepře

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se