Lehké asijské nudle s kostičkami tofu pro vegetariány

Lehké asijské nudle s kostičkami tofu pro vegetariány

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Nudle připravte podle návodu na obalu. Stranou si v misce smíchejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku, chilli omáčku a hnědý cukr.

2

Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje, přidáme vejce a krouživým pohybem je umícháme. Dáme stranou, přidáme ještě další 4 lžičky olivového oleje a poklademe nakrájené tofu, které osmažíme dozlatova, poté dáme také stranou.

3

Přidáme na pánev ještě lžičku oleje a najemno nastrouhanou mrkev, na tenké proužky nakrájenou bílou část jarní cibulky a nastrouhaný česnek. Smažíme do měkka zhruba 5 minut, poté přilijeme limetkovou šťávu, chvilku povařte a přidejte nudle. Po jedné minutě nakonec přimícháme vajíčka, přidáme koriandr a dosolíme.


TIP: Přimíchat můžeme i nasekané burské oříšky.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

250 g rýžových nudlí
2 lžíce limetkové šťávy
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce chilli omáčky Sriracha
1 lžíce tmavého přírodního cukru
2 lžíce olivového oleje
2 vejce
1 balení tofu
1 mrkev
2 stroužky česneku
6 ks jarní cibulky
1 hrst lístků koriandru
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se