Sladké brambory plněné cizrnou

Sladké brambory plněné cizrnou

POSTUP

  • 50 minut
  • středně složitá příprava
  • 2 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Předehřejeme si troubu na 400 stupňů. Brambory rozkrojíme napůl, vyškrábeme vnitřek a dáme péct zhruba na 40 minut.

2

Zatímco se pečou brambory, smícháme tahini pastu s citronovou šťávou a rozemletým česnekem, osolíme a přidáme vodu, dokud není směs akorát hustá.

3

Na pánvi si necháme rozehřát olivový olej, přidáme vnitřek brambor, cibuli a mícháme, dokud směs nezměkne, po dobu 5 minut. Přidáme namletý česnek a červenou papriku, promícháme a do vzniklé směsi přisypeme cizrnu a drcený koriandr. Po 3 minutách dodáme citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme a dáme stranou.

4

Upečené slupky brambor naplníme vzniklou směsí a navrch přidáme omáčku z tahini pasty.


TIP: Posypat můžeme sezamem a pro zjemnění chuti můžeme navrch přidat trochu zakysané smetany.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Základ 
2 sladké brambory
Omáčka 
2 lžíce tahini pasty
1 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
2 lžíce vody
sůl
Náplň 
1 lžíce olivového oleje
1/2 cibule na jemno
2 stroužky česneku
1/2 červené papriky
1 hrnek vařené cizrny
1 lžička římského kmínu
špetka mletého koriandru
1 lžička citronové šťávy
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se