Pečený lilek s bio červenou čočkou

Pečený lilek s bio červenou čočkou

POSTUP

  • 40 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a najemno nakrájenou cibuli a česnek opečeme dozlatova. Poté přidáme čočku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem, přihodíme špetku skořice, podusíme zhruba na 10 minut a směs si odložíme.

2

Na jinou pánev dáme olej a naběračku zeleninového vývaru doplníme o tymián a libeček a pomalu zahříváme. Lilek si podélně nakrájíme na tenké plátky a na pánvi ho pak opečeme z každé strany, poté osolíme, necháme okapat a vychladnout stranou.

3

Do čočkové směsi přidáme nadrobno nakrájené olivy a nastrouhaný balkánský sýr, směs pak podle chuti ještě opepříme a můžeme i dosolit, ale sýr i olivy jsou samy o sobě již dost slané.

4

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Plátky lilku společně s čočkovou směsí dáme do zapékací mísy, přidáme rajčatovou šťávu a necháme na 15-20 minut zapéct.


TIP: Ozdobit můžeme bazalkou či koriandrem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

700 g lilku
160 g bio červené čočky
300 ml zeleninového vývaru
100 g balkánského sýru
30 g zelených oliv
250 ml rajčatové omáčky
1 ks červené cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 špetka skořice
1 lžička tymiánu
1 lžíce libečku
bazalka
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (5)

↓ Načíst další komentáře…

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se