Jahodový cupcake

POSTUP

  • 35 minut
  • středně složitá příprava
  • porce
  • 50 až 100 Kč

1

Troubu předehřejeme na 175 stupňů a plech vyložíme papírovými košíčky.

2

Jahody očistíme, omyjeme a osušíme, poté rozmixujeme.

3

Jahody necháme přejít varem za stálého míchání na pánvi a necháme zchladnout.

4

V míse vyšleháme máslo (o pokojové teplotě) s cukrem a solí do pěny, v druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a mleté mandle.

5

Do směsi z másla postupně vmixujeme vejce, rozmixované jahody, suchou směs s druhé mísy.

6

Hotovou směsí plníme košíčky. Při plnění směsi do košíčků můžeme mezi dvě vrstvy těsta přidat jahodovou marmeládu.

7

Vložíme do trouby a necháme cca 25 minut péct poté košíčky necháme vychladnout.

8

Postup na krém: Čokoládu rozdělíme na malé části a společně s máslem rozpustíme ve vodní lázni, poté necháme vychladnout.

9

2. Jahody určené na ozdobu omyjeme a osušíme. Poté je z půlky namočíme do bílé čokolády a necháme zaschnout a odkapat.

10

3. Zbytek vychladlé čokoládové hmoty přimícháme do mascarpone, hotovým krémem zdobíme košíčky.


O autorovi

Hanka Maryšková

Autorka receptu Hanka Maryšková je vášnivá cukrářka specializující se na výrobu minidortíků cupcakes. Po dokončení magisterských studií si plánuje otevřít vlastní prodejnu s touto delikatesou.

SUROVINY

Na těsto 
300g jahod
125g másla
125g krystalového cukru
Špetka soli
2 vejce
150g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
80g mletých mandlí
Jahodová marmeláda
Suroviny na krém 
225g bílé čokolády
40g másla
250g mascarpone
12 jahod na ozdobu

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se