Velikonoční beránek pro alergiky

POSTUP

  • 50 minut
  • středně složitá příprava
  • 5 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Formu na beránka si vymažeme olejem či sádlem a vysypeme hrubou moukou.

2

Změklý tuk utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru. Přimícháme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva a hrašku s olejem.

3

Nakonec přidáme rostlinné mléko. Vše mícháme a vznikne nám hladké těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 60 minut.

4

Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy. Můžeme jen pocukrovat nebo zdobit karobovou polevou.

5

Připravíme si karobovou polevu. Rozpustíme pomalu tuk, v něm rozmícháme cukry, karobový prášek a mouku. Vymícháme do hladké hmoty, kterou hned poléváme beránka.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na těsto: 
350 g polohrubé mouky
250 ml rostlinného mléka
200 g rostlinného tuku na pečení
200 g cukru krupice
4 lžíce vanilkové hrašky
1 lžíce oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry
hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání
Na polevu: 
60 g karobového prášku
250 g 100% ztuženého tuku
40 g hladké mouky
300 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
kokos na posypání
barevné zdobení na oči a nos beránka
mašle

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se