Krevety na grilu v medové marinádě

Krevety na grilu v medové marinádě

POSTUP

  • 40 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Máslo rozpustíme a smícháme ho s medem. Přidáme citronovou šťávu, lisovaný česnek, citronovou kůru, zázvor a olivový olej. Podle chuti přidáme chilli, pepř a sůl. Pokud nemáte rádi chilli, je možné ho vynechat.

2

Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní na 1 hodinu krevety. Krevety před grilováním otřeme, aby nám marináda nekapala do grilu.

3

Grilujeme z každé strany asi 6 minut a během grilování potíráme marinádou.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

600 g krevet
100 g másla
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
3 špetky strouhaného zázvoru
3 špetky citronové kůry
chilli podle chuti
sůl
pepř

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se