Mexické chilli con carne

Mexické chilli con carne

POSTUP

  • 35 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Nakrájíme cibuli a papriku na větší kostky, cca 1 cm. Na pánev kápneme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět cibulku.

2

K cibuli přidáme česnekovou pastu, papriku, chilli, sladkou papriku, kmín a majoránku.

3

Necháme vše cca 5 minut společně restovat, aby se všechny vůně spojily.

4

Do směsi přidáme mleté maso, které vařečkou rozdělíme na co nejmenší kousky.

5

Jakmile se maso zatáhne, přilijeme do pánve kostku bujonu rozpuštěnou v 300 ml vlažné vody a přidáme konzervovaná rajčata s rajčatovým protlakem.

6

Vše promícháme a necháme pod pokličkou 20 minut vařit. Po dvaceti minutách přidáme do pánve fazole bez nálevu a vše ještě jednou necháme 10 minut povařit na mírném ohni.

7

Omáčku odklopíme a necháme 10 minut odležet.

8

Jako přílohu můžeme zvolit rýži.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 g mletého masa
1 velká cibule
2 menší nebo 1 velká čerstvá červená paprika
300 ml vody
450 g sterilovaných červených fazolí
lžička Tesco Ingredients Česneková pasta
400 g Tesco Ingredients Pasta ze sušených rajčat
2 lžíce Tesco Ingredients Rajčatová pasta
1 lžíce chilli koření
1 lžíce sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sušené majoránky
kostka bujonu
olej
sůl
pepř
PŘÍLOHA: 
Tesco Ingredients Rýže loupaná

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se