Grilovaný lilek s rajčatovým salátem podávaný v pita chlebu

Grilovaný lilek s rajčatovým salátem podávaný v pita chlebu

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • - 6 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Lilky nakrájejte na 1 cm široká kolečka, posypte solí a 30 min nechte "vyplakat". Pak lilky opláchněte vodou a pořádně vymačkejte přebytečnou vodu.

2

Lilky poté potřete olejem, vetřete do nich mleté chilli, koriandr, sůl a grilujte 10 - 12 minut.

3

V misce smíchejte mátu, papričky, limetkovou šťávu, ocet, 3 lžíce oleje a sůl.

4

Vzniklou zálivkou zalijte rajčátka nakrájená na půlky.

5

Mléko smíchejte s jogurtem a dle preferencí ochuťte.

6

Pita chleba potřete jogurtovým dresinkem, na něj položte grilované lilky a poté i zeleninovou směs se zálivkou.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 kg lilku
1/4 hrnku olivového oleje
1 lžička sušeného koriandru
1 lžička chilli
1/4 hrnku čerstvé máty
3 menší čerstvé chilli papričky
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce červeného vinného octa
1 1/2 hrnku červených a žlutých rajčátek
1/4 hrnku řeckého jogurtu
2 lžíce mléka
6 ks pita chleba

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se