Hruškovo-ostružinový koláč

Hruškovo-ostružinový koláč

POSTUP

  • 80 minut
  • jednoduchá příprava
  • 8 - 10 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Ve větší míse smíchejte mouku, skořici a kypřicí prášek.

2

Přidejte máslo, mléko, cukr a vajíčka a rozmixujte mixérem.

3

Troubu předehřejte na 190C.

4

Vzniklou směs přelijte na vymazaný plech nebo do formy.

5

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na osminky.

6

Hrušky i ostružiny vtlačte do těsta, na vrch naklaďte pokrájené máslo na plátky a zasypejte třtinovým cukrem.

7

Pečte zhruba 50 - 55 minut. Před podáváním nechte vychladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na koláč 
250 g hladké mouky
2 lžíce kypřicího prášku
1 lžička skořice
85 g medu
100 g třtinového cukru
150 ml polotučného mléka
2 vejce
4 hrušky
250 g ostružin
Na vrch 
50 g másla
2 lžíce třtinového cukru
moučkový cukr na posypání

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se