Houbová polévka s kuřecím masem a rýží

Houbová polévka s kuřecím masem a rýží

POSTUP

  • 55 minut
  • jednoduchá příprava
  • - 6 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Rozehřejte olej ve velké pánvi, přidejte houby a restujte je tak dlouho, dokud nezhnědnou. Poté je z pánve oddělejte pryč.

2

Na pánvičku dejte maso, cibuli a celer a restujte společně 4 – 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Následně přidejte mouku a vše důkladně promíchejte. Po chvíli pomalu začněte přidávat za stálého míchání mléko.

3

Přidejte rýži, bílé víno a opět vše promíchejte. Poté přilijte vývar a sušený tymián a vše povařte 20 minut.

4

Po uplynutí této doby ochutnejte rýži, zda je již měkká.

5

Přidejte sůl, pepř, citrónovou šťávu, smetanu ke šlehání, sýr, vařené kuřecí maso a houby. Opět vše důkladně promíchejte a popřípadě ještě osolte a opepřete.

6

Pokud se vám bude zdát polévka příliš hustá, můžete přidat ještě trochu mléka.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 lžíce olivového oleje
3 středně velké houby nakrájené na plátky
1 tyčinka řapíkatého celeru
2 lžíce polohrubé mouky
⅓ hrnku mléka
1 hrnek směsi Basmati rýže a divoké rýže
½ hrnku bílého vína
4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 lžička sušeného tymiánu
¼ lžičky soli a pepře
šťáva z ½ citrónu
⅓ hrnku smetany ke šlehání
½ hrnku sýru gruyère
½ hrnku sýru gruyère
½ hrnku sýru gruyère
½ hrnku sýru gruyère
½ hrnku sýru gruyère
2 hrnky vařeného kuřecího masa
2 lžíce čerstvé petrželky

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se