Dýňová polévka s chilli a crème fraîche

Dýňová polévka s chilli a crème fraîche

POSTUP

  • 65 minut
  • jednoduchá příprava
  • - 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Předehřejte si troubu na 180°C. Nakrájejte dýni na větší kousky a vložte je na pečicí plech společně s jednou lžící olivového oleje. Pečte přibližně 30 minut, dokud dýně úplně nezměkne.

2

Mezitím, co se dýně peče, vložte do velkého hrnce zbytek olivového oleje a máslo. Poté přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček. Přikryjte pokličkou a vařte při nízké teplotě asi 15 – 20 minut, dokud cibule úplně nezměkne.

3

Následně do této směsi přidejte pečenou dýni, zeleninový vývar, crème fraîche a za pomoci mixéru ušlehejte jemný krém, který osolte a opepřete.

4

Dle chuti můžete přidat ještě trochu chilli papriček anebo crème fraîche.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 muškátová dýně
850 ml zeleninového vývaru či vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 cibule
1 stroužek česneku
2 jemně pálivé chilli papričky
4 crème fraîche

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se