Domácí máslo za 15 minut

Domácí máslo za 15 minut

POSTUP

  • 15 minut
  • jednoduchá příprava
  • porce
  • 50 až 100 Kč

1

Vysokotučnou smetanu i zakysanou smetanu dejte do nádoby ke šlehání.

2

Směs mixujte a mixujte na plné obrátky.

3

Po chvilce by se měl začít oddělovat tuk od syrovátky a směs by měla začít houstnout.

4

Syrovátku je nutné přecedit přes plátýnko nebo přes cedník a oddělit vzniklé máslo. Syrovátku si můžete uschovat, je velmi zdravá.

5

Máslo pak pod proudem studené vody omyjeme, abychom ho zbavili syrovátky, a pak důkladně hněteme v ruce.

6

Kdyby se máslo syrovátky pořádně nezbavilo, mohlo by se začít dříve kazit.

7

Pak už jen stačí máslo vytvarovat ve formičce nebo jen zabalit v požadovaném tvaru do potravinářské fólie a nechat ztuhnout v ledničce.

8

Tip: Máslo můžete více osolit, přidat jiné koření nebo klidně nasekané bylinky, ořechy, olivy atd. Fantazii se meze nekladou.

9

Z tohoto množství smetany získáte cca 250 g másla.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 ml vysokotučné smetany (alespoň 36%)
1 kelímek zakysané smetany
špetka mořské soli

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se