Trhané vepřové maso pečené v moštu

Trhané vepřové maso pečené v moštu

POSTUP

  • 260 minut
  • středně složitá příprava
  • - 6 porcí
  • nad 150 Kč

1

Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte.

2

Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem.

3

Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli.

4

Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 min. a poté snižte teplotu na 150 °C.

5

Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.

6

Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.

7

Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.

8

TIP: Trhané maso podávejte v opečené hamburgerové bulce spolu s majonézou, hrubozrnnou hořčicí, čerstvým špenátem a plátky kyselých okurek.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

800 g vepřové plece
250 ml jablečného moštu
2 stroužky česneku
1 menší cibule
5 lžiček mleté uzené papriky
pálivá paprika dle chuti
sůl, pepř

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se