Slaný rajčatový koláč s olivami a špenátem

Slaný rajčatový koláč s olivami a špenátem

POSTUP

  • 230 minut
  • středně složitá příprava
  • - 8 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Nejdříve si rozehřejte troubu na 190°C.

2

Do kuchyňského robotu vložte mouku, sůl, máslo a dvě polévkové lžíce vody. Umixujte těsto. Pokud se vám bude těsto lepit, přidejte ještě jednu lžíci vody.

3

Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte dvě hodiny odpočívat v ledničce.

4

Vytřete máslem pečicí formu o průměru 25 cm. Následně do této formy rozvrstvěte těsto tak, aby bylo i na okrajích pečicí formy a nebyly na něm žádné trhlinky. Následně těsto propíchejte vidličkou, aby příliš nenakynulo.

5

Poté těsto pečte v předehřáté troubě 35 minut dozlatova. Následně jej nechte úplně vychladnout.

6

Ve větší misce smíchejte vejce, máslo, čerstvý špenát natrhaný na menší kousky, olivy, parmazán, rajčatovou omáčku a vše důkladně promíchejte. Přidejte špetku soli a černého pepře.

7

Tomatovou směs přelijte na těsto, dozdobte černými olivami, kolečky rajčat a lístky špenátu.

8

Pečte 20 minut v předehřáté troubě a 15 minut před podáváním koláč nechte vychladnout.

9

Podávat jej můžete s čerstvými lístky bazalky nebo nějakým salátkem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Těsto 
225 g hladké mouky
špetka soli
110 g másla
Náplň 
hrst čerstvého špenátu
3 velká rajčata
2 lžíce změklého másla
50 g strouhaného parmazánu
černé olivy
sůl a pepř

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se