Křehké košíčky s čokoládou

Křehké košíčky s čokoládou

POSTUP

  • 15 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 - 8 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. To zabalte do potravinové fólie a uložte na hodinu do lednice.

2

Vychlazené těsto vyválejte (cca na 3 mm) a skleničkou vykrájejte kolečka.

3

Vykrájenými kolečky vyložte formičky na košíčky a propíchejte dno vidličkou.

4

Pečte cca 10 minut nebo dozlatova, při teplotě 180 °C.

5

Připravte si náplň. Přiveďte smetanu k varu a odstavte ze sporáku.

6

Do smetany nalámejte čokoládu a pečlivě míchejte až do rozpuštění. Na závěr vmíchejte máslo.

7

Upečené košíčky po vychladnutí vyjměte z formiček a naplňte je tekutou čokoládou.

8

Hotové košíčky nechte vychladit v lednici a na závěr je dozdobte ovocem nebo ořechy.


Pokud nemáte formičky na košíčky, upečte korpusy na dně formy na muffiny.

O autorovi

akademiekvality.cz

Tento recept pro Vás připravil tým akademiekvality.cz

SUROVINY

Těsto 
150 g hladké mouky
70 g cukru krupice
70 g másla
2 žloutky
2 lžíce vody
1 vanilkový cukr
Náplň 
150 g hořké čokolády
130 ml 30% smetany
20 g másla
čerstvé ovoce nebo ořechy na ozdobení

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se