Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

POSTUP

  • 200 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 - 8 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech. Přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer.

2

Pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.

3

Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.

4

Přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu. Poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala.

5

Vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.

6

Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.

7

Přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem.

8

Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle.

9

Těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.

10

Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.

11

Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.


O autorovi

akademiekvality.cz

Tento recept pro Vás připravil tým akademiekvality.cz

SUROVINY

Na polévku 
6 kuřecích křídel
2 kuřecí stehna
1 cibule
1/2 celeru + kus na hotovou pelévku
2 + 1 mrkev + na hotovou polévku
2 + 1 petržele + na hotovou polévku
snítka tymiánu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
sůl a pepř
Na nudle 
1 vejce
130 ml mléka
80 g polohrubé mouky
hrst nasekané petržele
špetka strouhaného muškátového oříšku
sůl, pepř

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se