Kakaový cheesecake s čokoládou a čerstvým ovocem

Kakaový cheesecake s čokoládou a čerstvým ovocem

POSTUP

  • 120 minut
  • středně složitá příprava
  • 8 porcí
  • nad 150 Kč

1

Sušenky nameleme nadrobno (nejlépe v mixéru). Přidáme mleté mandle, změklé máslo a kakao, zpracujeme do konzistentní hmoty.

2

Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme papírem. Směs sušenek, másla, kakaa a mandlí rozprostřeme tak, aby byla všude stejně vysoká.

3

Korpus zapečeme cca 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C.

4

Mezitím si připravíme náplň: v míse smícháme ricottu a krémový sýr. Můžeme je nastrouhat nebo použít kuchyňský robot. K sýrům přidáme vejce, cukr, lžíci kakaa a vanilkový cukr. Směs pečlivě prošleháme, aby se dokonale spojila.

5

Na zapečený korpus vlijeme připravenou náplň.

6

V troubě vyhřáté na 150°C pečeme jednu hodinu.

7

Hotový cheesecake necháme vychladnout, poté zdobíme polevou. Před podáváním nejlépe několik hodin chladíme v lednici, poté nakrájíme na kousky. Na každý nastrouháme čokoládové šupinky a přidáme čerstvé ovoce.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na korpus 
125 g máslových sušenek
50 g másla
50 g mletých mandlí
1 lžíce kakaa
Na náplň 
350 g krémového sýru Philadelphia
350 g ricotty
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
3 vejce
Na zdobení 
čokoládová poleva
kousek čokolády na strouhání
čerstvé ovoce (jahody)

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se