Velikonoční pletenec se skořicí

Velikonoční pletenec se skořicí

POSTUP

  • 120 minut
  • složitá příprava
  • 6 - 10 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Všechny ingredience vyndáme z lednice cca 5 hodin před pečením, aby získaly pokojovou teplotu.

2

Do přibližně 50 ml vlažného mléka rozdrobíme 40 g kvasnic, přidáme cukr, posypeme lžící mouky a necháme vzejít kvásek.

3

V jiné míse smícháme zbytek mouky, sůl, vejce, zbylé mléko. Zapracujeme kvásek a necháme asi hodinu kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozválíme na co nejtenčí plát, ten potíráme máslem a posypeme skořicí smíchanou s cukrem.

5

Těsto srolujeme jako roládu do dlouhé a co nejtenčí ruličky. Tento postup opakujeme i s druhou polovinou těsta.

6

Obě “rolády”, které nám vznikly nahoře po celé délce nařízneme a na plechu vyloženým pečícím papírem je vzájemně splétáme do kruhu naříznutou stranou nahoru - tím nám vznikne krásný věnec.

7

Necháme ještě půl hodiny dokynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě nejprve 20 minut při 180°C, poté dalších 20 minut při 150°C.

8

Po dopečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na těsto 
250 ml mléka
600 g hladké mouky
40 g droždí
2 vejce
50 g másla
1 lžíce cukru
1 lžička soli
Na náplň 
2 lžíce mleté skořice
5 lžic krupicového cukru
100 g másla

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (2)

  • Dime Monhat
    04.04.2015 08:55

    Odpovědět
  • Milča Rárová
    21.03.2016 19:55

    Když jsou tu 2 vejce,znamená to,že 1 vejce do těsta a jedno potom na potření?

    Odpovědět
↓ Načíst další komentáře…

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se