Základní cheesecake s čerstvým ovocem

Základní cheesecake s čerstvým ovocem

POSTUP

  • 120 minut
  • středně složitá příprava
  • 8 porcí
  • nad 150 Kč

1

Sušenky nameleme nadrobno (nejlépe v mixéru). Přidáme mleté mandle a změklé máslo, zpracujeme do konzistentní hmoty.

2

Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme papírem. Směs sušenek, másla a mandlí rozprostřeme tak, aby byla všude stejně vysoká. Nezapomeneme obložit také kraje formy.

3

Korpus zapečeme cca 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C.

4

Mezitím si připravíme náplň: v míse smícháme ricottu a krémový sýr. K sýrům přidáme vejce, cukr, citronovou kůru a vanilkový cukr. Směs pečlivě prošleháme, aby se dokonale spojila.

5

Na zapečený korpus vlijeme připravenou náplň.

6

V troubě vyhřáté na 150°C pečeme jednu hodinu. Kraje by měly zezlátnout a náplň ztuhnout.

7

Hotový cheesecake necháme vychladnout, poté nejlépe několik hodin chladíme v lednici.

8

Krájíme těsně před podáváním a zdobíme čerstvým ovocem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na korpus 
125 g máslových sušenek
50 g másla
50 g mletých mandlí
Na náplň 
350 g krémového sýru Philadelphia
350 g ricotty
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové kůry
3 vejce
Na zdobení 
300 g čerstvého ovoce

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se