Špenátová polévka se ztraceným vejcem

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

POSTUP

  • 45 minut
  • složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Zbavte špenátové listy tvrdších stonků, spařte je vroucí vodou a nechte okapat.

2

Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku s česnekem.

3

Přidejte brambory nakrájené na malé kostičky, zalijte vývarem, osolte a opepřete.

4

Přidejte spařený špenát a vařte do změknutí brambor, asi 15 minut.

5

Nastrouhejte sýr a přilijte smetanu. Polévku rozmixujte. Připravte ztracená vejce: Do malého hrnce s 0,5 l vařící vody nalijte ocet.

6

Do misky vyklopte jedno vejce, musí mít pokojovou teplotu.

7

V kastrůlku s vroucí směsí vody a octa vytvořte lžící vír. Počkejte, až se zklidní a pomalu a nízko nad hladinou do něj z misky vyklopte vejce.

8

Jakmile bílek získá bílou barvu, hrnec odstavte a nechte vejce v octové směsi ještě 3 minuty zatáhnout.

9

Vejce vytáhněte, například sítkem, aby z něj odkapala všechna voda. Stejným způsobem připravte i další ztracená vejce. Ztracená vejce vložte do talířů nebo misek s polévkou.


Tip: Část sýra můžete nastrouhat na polévku.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

700 g (nebo 350 g) čerstvého špenátu (mraženého)
50 g másla
2 šalotky
4 stroužky česneku
2 menší brambory typu B
1 l kuřecího vývaru
70 g sýra pecorino
250 ml smetany 33%
150 ml octa
4 vejce
špetka soli
špetka pepře

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se