Velikonoční jidáše bez lepku

Velikonoční jidáše bez lepku

POSTUP

  • 90 minut
  • středně složitá příprava
  • 5 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Připravíme si kvásek. Smetanu lehce ohřejeme, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a droždí, které vidličkou rozkvedláme, aby se rozpustilo. Necháme 15 minut odležet na teplém místě.

2

Ve větší míse smícháme zbylou mouku s cukrem, přidáme žloutky, rozinky, měkké máslo, citronovou kůru a šťávu a špetku soli.

3

Do mísy přidáme připravený kvásek. Vše důkladně smícháme a vypracujeme těsto.

4

Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.

5

Po vykynutí těsta začneme tvarovat jidášky, které rovnou vkládáme na připravený plech s pečícím papírem. V misce rozmícháme vajíčko a jidášky potřeme.

6

Před pečením necháme jidášky ještě 10 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 20 minut.

7

Hotové jidášky podáváme s marmeládou, medem, moučkovým cukrem nebo potřené máslem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

60 g krupicového cukru
500 g bezlepkové mouky
300  ml smetany
40 g droždí
150 g změklého másla
citronová kůra
2 lžičky citronové šťávy
špetka soli
2 žloutky
med na pokapání
vejce na potření
rozinky

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (5)

  • Alex
    30.03.2015 14:12

    presne takhle je dela i manzelka

    Odpovědět
  • Kamča Válková
    02.04.2015 22:21

    Děláme každý rok :)

    Odpovědět
↓ Načíst další komentáře…

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se