Polévka z dýně Hokkaido

Polévka z dýně Hokkaido

POSTUP

  • 40 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.

2

Na rozehřátém oleji v hrnci rozpusťte máslo, orestujte nasekanou cibulku s česnekem a zázvorem.

3

Přidejte dýni a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte do měkka, asi 15 minut.

4

Poté směs rozmixujte, dochuťte šťávou z citronu, solí a pepřem.

5

Na talířích polévku ozdobte zakysanou smetanou a lístky oregana.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 dýně Hokkaido
1 cibule
1 až 2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
5 cm velký kořen zázvoru
1 l zeleninového vývaru
1 citron
špetka soli
špetka pepře
150 g zakysané smetany
oregano

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (1)

  • Petra Seitz
    06.10.2015 13:52

    Vyborna kombinace se zakysanou smetanou !

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se