Pravé portugalské caldo verde

Pravé portugalské caldo verde

POSTUP

  • 60 minut
  • středně složitá příprava
  • č porce
  • 50 až 100 Kč

1

Kapustu omyjeme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Oloupané brambory nakrájíme na kostky.

2

Do hrnce přidáme trochu olivového oleje, osmažíme cibuli a česnek. Přidáme brambory a klobásku nakrájenou na kostičky, vše lehce osmažíme. Přilijeme vývar.

3

Polévku vaříme dokud nejsou brambory měkké. Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř a dusíme asi 5 minut, aby kapusta změkla. Hotovou polévku ozdobíme natí a podáváme s pečivem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

350 g kadeřavé kapusty
2 cibule
3 stroužky česneku
0,5 kg brambor
500 ml zeleninového vývaru
2 vepřové klobásky
sůl
pepř
olivový olej
petrželová nať
pečivo

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se