Velikonoční beránek s čokoládou a zdobením

Velikonoční beránek s čokoládou a zdobením

POSTUP

  • 70 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

V míse smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přidáme citronovou kůru, mléko a utřené žloutky s cukrem.

2

Z bílků připravíme sníh, který vmícháme do těsta jako poslední, a vše lehce promícháme.

3

Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme těsto.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 45 minut.

5

Po upečení necháme beránka ve formě vychladnout a poté opatrně vyklopíme.

6

Zdobíme čokoládovou polevou a barevným zdobením nebo bonbónky.


TIP: Nezapomeneme na stužku, která beránkovi dodá ten pravý velikonoční šmrnc.

O autorovi

Hanka Maryšková

Autorka receptu Hanka Maryšková je vášnivá cukrářka specializující se na výrobu minidortíků cupcakes. Po dokončení magisterských studií si plánuje otevřít vlastní prodejnu s touto delikatesou.

SUROVINY

350 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
5 vajec
1 kypřící prášek
1 hrnek mléka
150 g másla
kúra z půlky citronu
čokoládová poleva
barevné zdobení

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (2)

  • Magda
    30.03.2015 12:13

    Ta cukrářka je fakt šikovná!

    Odpovědět
  • Magda
    30.03.2015 12:13

    Ta cukrářka je fakt šikovná!

    Odpovědět
↓ Načíst další komentáře…

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se