Vepřová panenka na grilu s pikantní marinádou

Vepřová panenka na grilu s pikantní marinádou

POSTUP

  • 20 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Připravte marinádu: Na trošce oleji orestujte dozlatova nadrobno nasekanou šalotku a česnek.

2

K česneku a cibuli přidejte zbytek olivového oleje, černé pivo, kmín a tymián.

3

Přilijte worchestrovou omáčku a šťávu z limetky, přidejte plnotučnou hořčici, pepř a sůl.

4

Vepřovou panenku vcelku marinujte v marinádě a nechte alespoň 2 hodiny odležet.

5

Maso obalte v parmské šunce, vložte ho na gril a grilujte ze všech stran dozlatova, asi 10 minut.


Tip: Podávejte se zeleninovým salátem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 kg vepřové panenky vcelku
100 ml extra panenského olivového oleje
2 šalotky
4 stroužky česneku
300 ml černého piva
drcený kmín
tymián
3 lžíce worchestrové omáčky
1 limetka
1 lžíce plnotučné hořčice
200 g parmské šunky
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se