Velikonoční vykrajování zajíci s čokoládovou polevou

Velikonoční vykrajování zajíci s čokoládovou polevou

POSTUP

  • 65 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Do misky vložíme cukr, med, vejce, vodu a perníkové koření. Suroviny rozšleháme za pomocí metličky. Mouku prosejeme a přidáme sodu.

2

Vše postupně spojíme dohromady a vypracujeme tuhé těsto, zabalíme ho do sáčku a necháme v ledničce odležet nejméně na 12 hodin.

3

Uleželé těsto rozválíme na silnější plát a vykrojíme zajíčky, můžete však zvolit i jiné motivy. Vykrojené zajíce vložíme na pečicí papír a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

4

Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dozlatova. Hotové zajíce vyndáme a necháme vychladnout.

5

Připravíme si čokoládovou polevu. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a vodu. Čokoládu zamícháme a polijeme s ní zajíce. Dáme do ledničky ztuhnout.

6

Cukr prosejeme a smícháme jej s bílkem tak, aby nám vznikla hladká kašička. Polevu si rozdělíme na části podle potřeby a přidáme vybrané potravinářské barvivo. Zajíce ozdobíme podle fantazie.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 lžíce medu
3 lžíce vlažné vody
200 g moučkového cukru
1 balíček koření do perníku
3 vejce
600 g hladké mouky
2 lžíce sody
Na ozdobu 
150 g moučkového cukru
1 bílek
potravinářské barvivo

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se