Hamburger s hovězím masem a zeleninou

Hamburger s hovězím masem a zeleninou

POSTUP

  • 45 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Mleté maso ochutíme solí, pepřem, přidáme prolisovaný česnek a lžíci hořčice. Vše promícháme a necháme chvíli uležet.

2

Rajče, cibuli a okurky nakrájíme na plátky. Listy salátu opláchneme a necháme okapat.

3

Z masa vytvoříme 4 silnější placky. Maso grilujeme na grilu nebo na rozpálené pánvi z obou stran.

4

Housky na hamburger rozpůlíme, půl minuty opečeme na grilu či v troubě.

5

Na spodní část přidáme kečup, hořčici, půlku salátového listu a hotové maso. Na maso položíme plátek goudy, kolečka cibule, plátky rajčat a okurky a opět salát. Nakonec přidáme druhou část housky a můžeme podávat.


TIP: Přidejte dipy dle chuti! Třeba pikantní nebo hořčičný.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 housky na hamburger
2 stroužky česneku
1 červená cibule
2 rajčata
4 plátky goudy
500 g hovězího mletého masa
4 listy salátu
4 sterilované okurky
pepř
kečup
hořčice
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se