Grilovaná hovězí žebra s anýzovo-česnekovou marinádou

Grilovaná hovězí žebra s anýzovo-česnekovou marinádou

POSTUP

  • 80 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Očištěná žebra vložte do hrnce.

2

Přidejte rozpůlenou cibuli, nové koření a bobkové listy. Osolte a vařte do měkka, asi 30 minut.

3

V míse připravte marinádu: Smíchejte olivový olej s propasírovaným česnekem, nadrceným anýzem, medem a šťávou z limetky. Dochuťte solí a pepřem.

4

Marinádou potřete uvařená žebra a nechte je 2 hodiny odležet.

5

Žebra grilujte dozlatova, asi 20 minut. Během grilování je potírejte zbylou marinádou.

6

Očištěné brambory nakrájejte na plátky a dejte je do grilovacího tácku.

7

Brambory posypte sušeným oreganem a kurkumou. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

8

Za občasného promíchání je grilujte do měkka, asi 30 minut.

9

Hotová žebra podávejte s grilovanými bramborami.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

8 kusů (dohromady 1 kg) hovězích žeber
1 cibule
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy bobkové listy
250 ml extra panenského olivového oleje
4 stroužky česneku
1 lžička anýzu
1 lžíce medu
1 limetka
500 g brambor typu A
sušené
mletá kurkuma
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se