Grilovaná kachní prsa v medu s celerovým salátem

Grilovaná kachní prsa v medu s celerovým salátem

POSTUP

  • 50 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Očištěná kachní prsa nařízněte do tvaru kapsy.

2

Naplňte je plátky z části jablek a jednou jemně nasekanou chilli papričkou.

3

Takto naplněné kapsy zašijte špízovými jehličkami, nebo svažte provázkem.

4

Na potírání si připravte marinádu z olivového oleje, sójové omáčky, medu, druhé nasekané chilli papričky, citronové kůry, soli a pepře.

5

Kachní kapsy potřete marinádou a grilujte je ze všech stran dozlatova. Asi 20 až 30 minut podle velikosti. Během grilování maso potírejte marinádou.

6

Zbylé plátky jablek pokapejte citronovou šťávou a za občasného potírání marinádou je grilujte dozlatova.

7

Připravte salát: Očištěný celer a jablka nakrájejte na nudličky. Promíchejte je s majonézou a hořčicí.

8

Přidejte nadrobno nasekanou plocholistou petržel a dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.

9

Salát podávejte se masem a grilovanými jablky.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 kachní prsa
3 jablka
2 chilli papričky
100 ml extra panenského olivového oleje
100 ml sójové omáčky
2 lžíce medu
1 citron
Na salát 
1 celer s natí
1 jablko
250 ml majonézy
1 lžíce dijonské hořčice
plocholistá petržel
1 citron
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se