Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a bylinkovým dipem

Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a bylinkovým dipem

POSTUP

  • 40 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Očištěné a omyté brambory i se slupkou nakrájejte na měsíčky.

2

Do grilovacího tácku k nim přidejte nakrájenou slaninu, jarní cibulku, česnek a snítky rozmarýnu.

3

Zakapejte polovinou olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.

4

Grilujte dozlatova, nejlépe přiklopené, asi 25 minut podle velikosti brambor. Průběžně obracejte.

5

Připravte dip: Smíchejte jogurt, smetanu, nasekanou pažitku, petrželku, šťávu a kůru z citronu.

6

Dip dochuťte zbývajícím olivovým olejem, solí a pepřem. Podávejte s grilovanými bramborami.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 g brambor typu A
250 g anglické slaniny vcelku
4 jarní cibulky
4 stroužky česneku
rozmarýn
100 ml extra panenského olivového oleje
100 g bílého smetanového jogurtu
100 g zakysané smetany
pažitka
petrželka
1 citron
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se